AULA TALLER FUNDACIÓ MARIANAO

Blog de l'Aula Taller de la Fundació Marianao !

Des d'aquest espai publicarem notícies sobre les coses que anem fent o coses que ens resultin interessants per compartir-les amb tothom que passi per aquí.

Sigueu benvinguts !

dimecres, 7 d’abril del 2010

La bicicleta com a eina socioeducativa




La bicicleta com a eina socioeducativa
L'IES Torres i Bages realitza activitats amb aquest vehicle per als alumnes de l'Aula oberta

Volen fomentar l’ús de la bicicleta i per això ahir dimarts van fer una sortida de tretze quilòmetres pel riu Llobregat des de L’Hospitalet fins a Sant Boi. Per un dia, han canviat els llibres i les motxilles pels cascos i les bicicletes.

Es tracta d’una iniciativa Bicicleta, Medi Ambient i Patrimon de l’Institut Torres i Bages que consisteix en que alumnes de l’Aula oberta realitzen activitats relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient a través de l’ús de la bicicleta i alhora treballen la cohesió social i les activitat de grup.

L’aula oberta és un espai de l’institut dedicat a nois amb risc de fracàs escolar

“Es una activitat de cohesió, de responsabilitat. Serveix per fer-los sentir més útils i millor i tenir millor rendiment a l’aula. Aquesta sortida, per exemple, la treballarem després en ciències socials a l’aula”, ha explicat Jaume Agustí, tutor de l’aula oberta de l’IES Torres i Bages.

Una de les primeres parades ha estat el Parc de Can Mercader a Cornellà. Aquí es troba el centre El llindar, on els alumnes de l'aula oberta realitzaran les seves pràctiques d’iniciació a diversos oficis, que formen part de les activitats de l’aula oberta.

Davant l'èxit de la pedalada, l'IES Torres i Bages vol realitzar aquest tipus d'itineraris dues vegades al trimestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada